Buhar kazanına giren besi suyu yüksek sıcaklık ve basınçta , sertliğe yol açan kalsiyum ve magnezyum tuzları metal yüzeyler üzerinde çökerek kışır oluşumuna neden olurlar.Su kazan içerisinde buharlaştıkça besi suyu saflıkların konsantre olmasına yol açar. Kışır (kireç taşı) kazan metal yüzeyinde aşırı ısınma ,metal deformasyonu ve yakıt kaybına neden olduğu için kazanlarda kimyasal şartlandırma zorunludur.
Kalsiyum ve magnezyumun çözülmüş bikarbonatları ısı ile parçalanarak çözünmez karbonatlar ve CO² ve O² sistemde korozyon nedeni ile tahribatlara neden olurlar.
Sistemde korozyon oluşumu kontrol altına alınacağı için sistemin amortisman ömrü artacak korozyonun neden olacağı işcilik ve imalat kayıplarının önüne geçilecektir. Sistemde kışır problemi de söz konusu olmayacağı için kimyasal temizlik gereksinmesi gibi bakım problemleri de ortadan kalkacaktır.
Sistemde organik esaslı olarak ve ham su yapısına uygun kimyasal şartlandırma yapılacağı için minimum blöf rejimi ile kışır ve birikim oluşumuna karşı maksimum koruma sağlayacaktır. Dolayısı ile kışır oluşumu ile ortaya çıkan yakıt ve amortisman kayıpları ve erken blöf çağrısı nedeni ile oluşacak enerji kayıpları önlenecektir.
Günümüzde gittikçe daha kıymetli ve bulunması zor hale gelen su kaynaklarının ekonomik olarak işletilmesi gerekmektedir. Bu nedenle minimuma indirilen blöflerle besi suyu ihtiyacı azalacak , su hazırlama sistemleri işletme giderleri düşecek ,atık su arıtma sistemine verilecek atık miktarı da o denli az olacaktır Ayrıca katkının all-organic ve biodegradable özelliği nedeni ile çevreye daha az zarar verilecektir.